Instalarea aplicaţiei client TraceSharing Android:

Aplicaţia TraceSharing Android, afişată pe telefon ca TraceShare, are ca scop accesul la datele contului propriu TraceSharing. Este o aplicaţie simplă ce afişează doar poziţia curentă a vehiculelor contului dvs. Pentru necesităţi mai complexe precum istoric sau rapoarte, vă rugăm să utilizaţi aplicaţia-desktop de pe calculator.

Instalare:
- descărcaţi de pe site aplicaţia prin butonul "Aplic. Client Android". Aceasta este doar o aplicaţie intermediară, afişată ca TraceShare-i, ce vă permite introducerea datelor de cont şi descărcarea aplicaţiei finale.
Obs: Pentru ca sistemul să permită încărcarea de pe site-ul acesta, trebuie să bifaţi în telefon "Setări/Securitate/Surse necunoscute".
- accesând meniul telefonului (buton situat în partea din stânga jos, înafara suprafeţei ecranului), introduceţi datele de cont - utilizator şi parola, inclusiv site-ul de acces.
Obs: La unele telefoane butonul de meniu este în dreapta, iar la versiuni Android mai noi meniul poate fi integrat pe ecranul touch-screen.
- apăsaţi butonul "Actualizare aplicaţie" sau meniul cu acelaşi nume. După câteva secunde, apar meniurile specifice. Acceptaţi şi instalaţi.
Atenţie: Mărimea aplicaţiei este de cca. 1 MB, vă rugăm să vă asiguraţi că aveţi credit de date suficient.

Utilizare:
- după instalare, aplicaţia se deschide direct cu harta Google având afişate poziţiile vehiculelor dvs.
Obs: Pentru ca sistemul să permită afişarea hărţii, trebuie să aveţi un cont Google activ pe telefon şi să aveţi actualizate "Servicii Google Play" (totul este gratuit). Sistemul vă va ghida pentru realizarea acestor setări.
- introducerea datelor de cont este persistentă, nu este necesară introducerea lor la fiecare intrare în aplicaţie, totuşi datele se pot modifica din meniul "Date cont".
- prin tastarea markerilor se deschide o fereastră cu informaţii curente despre vehiculul respectiv.
- după manipulări diverse ale hărţii - măriri/micşorări/deplasări, se poate reveni la centrarea iniţială prin meniul "Centrare hartă".


Important:
Programul lucrează cu harta Google accesată prin Internet. Ca urmare, deşi traficul pentru actualizarea datelor este foarte redus, prin manipularea hărţii se generează un trafic semnificativ. Vă rugăm să vă asiguraţi că aveţi un plan tarifar suficient, minim 100 MB lunar, ideal nelimitat, sau vă conectaţi prin Wi-Fi.
Vă sugerăm de asemenea verificarea periodică a traficului prin utilitarul Android "Setări/Utilizare date". Ne puteţi contacta pentru suport tehnic.