Detalii privind funcţionarea buzzerului de combustibil

Scopul acestui buzzer este de a alerta şoferul aflat în cabină în cazul în care afară rezervoarele sunt atacate de hoţi (inspirat de cazuri reale). Principiul de lucru se bazează pe valorile detectate de senzorii de combustibil, inclusiv în cazul în care senzorul este scos sau distrus. Prin design software, buzzerul funcţionează numai în staţionare.

Avantaje: sistemul uzual de prezentare a alertelor de combustibil este cel în care alertele se memorează la server, pentru a fi vizualizate periodic la biroul transportatorului. Acest sistem e bun, în special pentru a constata ulterior un furt şi dimensiunea sa. Nu ajută la nimic în momentul furtului, doar la constatarea ulterioară a pagubei şi a momentului în care s-a produs.
În plus, există sistemul de alertare prin SMS, care trimite prin intermediul serverului de urmărire un SMS de alertare unei persoane autorizate. Şi acest sistem este bun, dar poate avea o viteză de reacţie prea lentă în cazul furturilor calificate, fiind implicate prea multe verigi în lanţul decizional. De asemenea, acelaşi lanţ decizional (dispozitiv pe vehicul -> server -> dispozitiv de transmisie SMS -> telefon persoană autorizată -> telefon la şofer) poate da rateuri exact la momentul critic, printr-o simplă lipsă de semnal GSM sau lipsa încărcării unui telefon.
Sistemul cu buzzer în cabină completează aceste sisteme printr-o viteză de alarmare rapidă şi un lanţ foarte scurt de reacţie, practic este necesară doar starea bună de funcţionare a aparaturii pe camion (localizator şi senzori), nu este necesar nici măcar semnal GSM sau GPS. Timpul de reacţie al buzzerului la variaţia combustibilului este de cca. 30 sec. Ideal este ca toate 3 sistemele să fie operaţionale, aşa cum este în cazul sistemului nostru TraceSharing.

Funcţionare: în cazul în care cantitatea din rezervoare variază în plus sau minus cu circa 7 litri/minut, sistemul se alertează producând un sunet strident (beep) în cabină. Sensibilitatea depinde de mărimea rezervorului şi se poate regla prin comandă de la distanţă. Viteza de reacţie este între 10 şi 50 secunde, de regulă 20-30 sec. Este normală şi utilă activarea buzzerului în timpul alimentărilor cu combustibil, acesta fiind şi un test al bunei funcţionări. Buzzerul, prin proiectare software, nu funcţionează în timpul mersului şi cca. 15 minute după oprire, pentru că nu este necesar şi pentru a nu genera alerte deranjante.

Alerte false: există situaţii normale de lucru în care buzzerul poate genera alerte fără ca situaţia să fie de natura unui furt, ca de exemplu:
- alimentarea cu combustibil la pompă;
- transfer semnificativ între rezervoare în staţionare: sunt camioane la care dacă se alimentează un singur rezervor transferul continuă încă 20-30 minute, buzzerul fiind activat;
- urcarea lentă pe o rampă;
- defectarea unui senzor.
În toate aceste cazuri, dacă sunetul devine deranjant, şoferul are posibilitatea deconectării mufei buzzerului, care intenţionat este lăsată "la vedere". Dacă situaţiile persistă vă rugăm să ne contactaţi pentru modificarea parametrilor de reglaj sau remedierea defecţiunii.